New

Expositie van Mirjam Hol in de Kofferbak

In het multicultureel samenwerkingsgebouw de Kofferbak is weer een nieuwe expositie ingericht van een kunstenares uit Kampen. Op de eerste verdieping hangen van 1 november 2017 tot 1 maart 2018 enkele aquarellen uit het oeuvre van Mirjam Hol. Wie is zij? En waar komt zij vandaan? In een kort interview met Mirjam komen we wat meer van haar te weten.

Mirjam begint met te vertellen dat ze in 1960 geboren is in Den Haag en heeft na vele omzwervingen in 1974 een thuishaven gevonden in Kampen. Ze heeft daar haar eigen onderneming met o.a. werkzaamheden als etaleur. Deze creatieve inslag heeft haar ook aan het tekenen, bezig zijn met keramiek en zijde schilderen gezet.

In 1997 is Mirjam via de volksuniversiteit ‘een aquarelcursus´ begonnen. Vanaf het begin van de cursus was zij meteen verknocht aan schilderen, toen de cursus in 2014 dan ook stopte, is zij zich meer gaan richten op olieverf. Samen met 2 collega schilders heeft zij een atelier in de binnenstad, waar zij een maal per week samen schilderen. Op deze wijze kon zij haar creativiteit verder ontplooien.

Enthousiast als ze is verteld Mirjam heel eerlijk dat olieverf een heel andere tak van sport is en het aquarellen toch meer haar ding is. Samen met enkele gelijk gestemde oud cursisten, die dit ook hadden, hebben ze hun oud mentor Bep Kruese benaderd met de vraag of hij weer les wilde geven. Het enthousiasme van de oud cursisten heeft hem doen besluiten dit te doen en nu schilderen ze een hele zaterdag per maand in een prachtige oude smederij in Vaassen.

Mirjam is de spreekwoordelijke bezige bij, met veel interesses. En passant vertelt ze ook nog even dat keramiek haar andere grote passie is. Wil je meer te weten komen over haar schilderwerk, kom dan een kijkje nemen in de Kofferbak aan de Ambachtsstraat 21. Op de eerste verdieping hangt een verzameling van door de jaren heen geschilderde werken, met heel verschillende thema’s.